Підписано "Меморандум про співпрацю" з політичною партією "Воля"

 

23 січня 2015року Громадська організація «Центр соціального лідерства» (яка є частиною "Групи соціального бізнесу О2" та політична партія «Воля» підписали Меморандум «Про співпрацю та створення постійно діючої інформаційно-консультаційної та наукової платформи з питань кадрової стратегії забезпечення умов для соціально-економічного розвитку України».

«Зараз дуже гостро стоїть питання люстрації, і не тільки тому, що маємо люструвати величезну кількість держслужбовців, а й тому що на їх місце мають прийти професійні фахівці з більш відповідальним ставленням до виконання своїх службових обов’язків та з більш високим рівнем етики. Розуміючи усю складність цього виклику для українського суспільства – ми ініціювали підписання даного Меморандуму» - зазначив засновник ГО «Центр соціального лідерства» Гліб Лісовський.

Задля досягнення мети цього Меморандуму Учасники домовились про співпрацю у наступних напрямах:

1. Організовувати взаємодію освітніх, наукових організацій, бізнесу та державних інституцій для формування узгодженої позиції пріоритетів розвитку НАЦІОНАЛЬНОГО КАДРОВОГО РЕЗЕРВУ з метою забезпечення і реалізації стратегічних реформ в країні.

2. Організувати створення експертних груп, які братимуть участь у дослідженнях для прогнозування кадрових потреб та здійснення моніторингу держслужбовців усіх галузевих секторів у напрямку кадрового забезпечення.

3. Готувати спільні пропозиції про внесення змін до законодавства, інших нормативно-правових актів України, що регулюють питання проходження державної служби та брати участь в обговоренні проектів законів та інших нормативно-правових актів України, що стосуються питань НАЦІОНАЛЬНОГО КАДРОВОГО РЕЗЕРВУ.

4. Здійснювати взаємодію в частині надання інформації про оголошені конкурси на заміщення вакантних посад в органах державної влади, а також надання вакансій та резюме в органи державної влади, з метою формування НАЦІОНАЛЬНОГО КАДРОВОГО РЕЗЕРВУ.

Майже рік тому, фахівці ГО «Центр соціального лідерства» розробили Всеукраїнський проект розвитку української молоді - «СТРУМ» з метою розвитку соціальних підприємців, формування лідерських навичок у молоді. Сподіваємось, що об‘єднання під одним дахом Національного кадрового резерву та СТРУМу істотно підсилить обидва проекти та стане корисним для студентів з огляду на нові можливості майбутнього працевлаштування.